winterse paella

Gepubliceerd op 1 februari 2025 om 19:40

 

Een winterse Paella

Dit is een eenvoudige versie van een Paella om mee te beginnen.  Ik heb dit recept bedacht om met goed gezelschap op een zondag middag heerlijk te genieten van een goede maaltijd met een heerlijke wijn. Als het goed is krijg je een beetje een idee waarom Paella zo'n mooi gerecht is.

De bereiding

Voor dit gerecht moet je eerst een mis en plas voorbereiden. Om te beginnen snipper je een ui en snijd je de knoflook overdwars door de midden. Je hebt een halve chorizo worst nodig in blokjes of plakjes. Je kunt ze snijden zoals je het zelf leuk vindt. vul een thee kop met rijst en schenk 4x deze hoeveelheid van water in een kan. in principe is een espresso kopje rijst de juiste hoeveelheid per persoon. Meng het zakje paella kruiden met de bouillon in het water.

Zet de Paella pan of een grote pan op medium vuur. laat deze goed heet worden. Doe er een flinke scheut olijf olie in en bak de chorizo even aan en voeg dan de knoflook toe met de gesneden kant naar beneden. Fruit de uitjes snel aan alvorens je de uitgelekte kikkererwten en artisjokken hertjes toevoegt. wanneer het vocht eruit gebakken is verdeel je de ingrediënten over de pan en giet je de bouillon erin. Strooi de rijst door de pan en voeg de laurierblaadjes toe. Wanneer het water rustig begint te koken proef je de bouillon en breng je het zo nodig op smaak met wat peper en zout. Mocht het te hart koken kun je wat met het vuur spelen maar vanaf nu niet meer roeren. 

Als het vocht verdampt is en je een knetterend geluid begint te horen dan proef je de rijst. Indien deze goed is dan zet je het vuur uit en laat je het geheel minimaal 10 minuten onder wat aluminium folie rusten alvorens je hem op tafel zet en met de heerlijke rioja opeet.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.